středa 16. září 2009

Kantonské maso


400 g svíčkové
1 lžíce máčeného škrobu
2 bílky
půl lžičky soli
100 g čerstvého celeru
1 cibule
4 lžíce oleje

Záliv:
půl šálku studeného vývaru
3 lžíce sojové omáčky
2 lžíce vína šao-sing
půl lžičky mletého pepře
půl lžičky wei-su
půl lžičky cukru
1 lžička máčeného škrobu
sůl


Svíčkovou nakrájenou po vlákně na tenké nudličky promícháme se škrobem, bílkem a solí a v chladnu necháme odležet. Na velmi malé dávce horkého oleje krátce osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme nudličky čerstvého celeru, promícháme a odstavíme na teplé místo.
V pánvi rozpálíme olej, na kterém prudce orestujeme odleželé maso. Po 2 minutách přidáme nudličky cibule a celeru, promícháme a dohotovený pokrm zakápneme olejem.

Žádné komentáře: