úterý 15. září 2009

Kuře s kaštany


400 g kuřecího masa
2 bílky
1 lžička máčeného škrobu
50 g pórku
8-10 jedlých kaštanů
badyán
3 lžíce vína šao-sing
2 lžičky včelího medu
půl lžičky wei-su
2 lžíce sekaných ořechů


Na kostičky nakrájené kuřecí maso smísíme s máčeným škrobem, bílkem a špetkou soli.
Takto připravené maso vložíme do rozpáleného sádla a po chvilce restování přidáme drobně nakrájený pórek, krájené kaštany a hvězdičku badyánu. Zalijeme vývarem, promícháme a ochutíme vínem, dvěma lžičkami včelího medu a wei-su. Na mírném ohni dodusíme. Takto upravený pokrm vyklopíme na horkou mísu a posypeme drobně sekanými ořechy.

Žádné komentáře: