čtvrtek 17. září 2009

Husa na česneku po S'-Čchuansku


400 g husího masa
150 g zelí
50 g bambusových výhonků
30 g máčených černých hub
1 paprikový lusk
2 stroužky česneku
3 lžíce sádla
plátek zázvoru
1 vejce
1 lžička máčeného škrobu
sůl
1 lžíce vína šao-sing
1 lžička sojové omáčky
půl šálku vývaru
1 lžička octa
půl lžičky wei-su
několik kapek červeného oleje
1 lžička cukru
pažitka a stroužek česneku na posypání


Na tenké nudličky nakrájíme hlávkové zelí, konzervované bambusové výhonky, česnek, zázvor a paprikový lusk. Máčené černé houby rozsekáme na drobno.
Vykostěné husí maso nakrájíme na větší nudličky a smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Vložíme do pánve s rozpáleným sádlem, orestujeme a spolu s krájeným zelím na prudkém ohni mícháme. Asi po 1 minutě přidáme bambus, paprikový lusk a černé houby. Vše zastříkneme vínem, octem a ochutíme cukrem. Po krátkém dušení přimícháme zázvor, česnek a zalijeme vývarem. Dochutíme sójovou omáčkou a wei-su. Před dokončením zakápneme okraje pánve červeným olejem.
Hotovou porci posypeme drobounce sekaným česnekem s pažitkou.

Žádné komentáře: