úterý 25. listopadu 2008

Kuře Kung-pao



400 g kuřecího masa
50 g loupaných pražených arašídů
1 vejce
několik chilli papriček
lžička máčeného škrobu
3 lžíce oleje

Záliv:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vína šao-sing
špetka cukru
špetka soli
špetka wei-su


Vykostěné kuřecí maso, nakrájené na kostičky, smísíme s vejcem, máčeným škrobem, solí a dobře promícháme. Vložíme do rozpáleného oleje a prudce restujeme až do zlaté barvy. Poté přidáme oloupané arašídy, chilli papričky krájené na malé kousky a zalijeme tmavým zálivem. Krátce ještě promícháme a pokrm je připraven k podávání.
Hotové Kung-pao má krásnou zlatohnědou barvu s poměrně malým množstvím šťávy.

Žádné komentáře: