400 g kuřecího masa
50 g loupaných pražených arašídů
1 vejce
několik chilli papriček
lžička máčeného škrobu
3 lžíce oleje
Záliv:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vína šao-sing
špetka cukru
špetka soli
špetka wei-su
Vykostěné kuřecí maso, nakrájené na kostičky, smísíme s vejcem, máčeným škrobem, solí a dobře promícháme. Vložíme do rozpáleného oleje a prudce restujeme až do zlaté barvy. Poté přidáme oloupané arašídy, chilli papričky krájené na malé kousky a zalijeme tmavým zálivem. Krátce ještě promícháme a pokrm je připraven k podávání.
Hotové Kung-pao má krásnou zlatohnědou barvu s poměrně malým množstvím šťávy.
úterý 25. listopadu 2008
Kuře Kung-pao
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat