středa 26. listopadu 2008

Dračí oči s kuřetem


400 g kuřecího masa
3 lžíce sádla
2 lžíce vína šao-sing
trochu soli a wei-su
hvězdička badyánu
1 dl kompotové šťávy
150 g dračích očí
30 g loupaných pražených arašídů
2 bílky
1 lžička máčeného škrobu
libovolné množství barevného kompotu na ozdobu


Připravíme si šťávu z kompotu dračích očí, do kterého přidáme trochu vývaru, ochutíme solí, wei-su, hvězdičkou badyánu a lžící vína.
Kuřecí maso krájené na silnější proužky zastříkneme vínem, osolíme a promícháme v bílku se škrobem. Takto upravené maso vložíme do pánve s horkým sádlem a na středně silném ohni restujeme. Po malé chvíli přidáme loupané arašídy a kompot dračích očí. Pokrm dále restujeme, zalijeme připravenou zálivkou z kompotové šťávy a za stálého míchání zahustíme podle potřeby škrobem.
Hotový pokrm ozdobíme kompotovými třešněmi, nebo jiným barevně vhodným kompotem.

Žádné komentáře: