čtvrtek 27. listopadu 2008

Chop-suey z kuřete


400 g kuřete
4 lžíce oleje
1 vejce
1 cibule
1 menší pórek
50 g fazolí
50 g celeru
50 g žampiónů
50 g paprikových lusků
30 g vařených, na kostičky krájených brambor
2 stroužky česneku)
1 lžička červeného oleje
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vína šao-sing
špetka wei-su
špetka cukru
škrob, sůl, vývar


Vykostěné kuřecí maso, nakrájené na kostky, smísíme s vejcem, škrobem a solí. Prudce na oleji osmahneme, zcedíme a necháme na sítu okapat.
Do rozpáleného tuku dáme na kostky nakrájenou cibuli, pórek, žampióny, spařené paprikové lusky a asi minutu restujeme. Přidáme vařený nebo sterilovaný celer, vařené bílé fazole a brambory. Za stálého míchání na prudkém ohni vložíme maso a podlijeme mírně vývarem. Ochutíme 3 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící vína, špetkou soli, wei-su, cukru a na jemné plátky krájeným česenekem. Před dokončením úpravy pokrm mírně zahustíme máčeným škrobem a zakápneme červeným olejem.

Žádné komentáře: