sobota 9. února 2008

Vepřový jazyk po Pekingsku


400 g vepřového jazyka
na ozdobu petrželová nať a čínské zelí

Nálev:
3 lžíce sójové omáčky
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 hvězdička badyánu
několik zrnek jamajského pepře
1 lžička cukru
půl lžičky wei-su
vývar
trochu máčeného škrobu


Vepřový jazyk zbavíme podjazyčí, očistíme, dobře oloupeme a uvaříme do měkka v nálevu, který si připravíme z vína , sójové omáčky, cibule, česneku, badyánu, jamajského pepře, wei-su, cukru a vývaru. Uvařený jazyk vyjmeme a necháme odkapat. Nálev velmi mírně zahustíme máčeným škrobem, přecedíme a necháme vychladnout. Jazyk pak krájíme na tenké plátky, na míse úhledně upravíme a přelijeme vychladlým nálevem. Ozdobíme petrželovou natí a čínským zelím, krájeným na jemné nudličky.

Žádné komentáře: