6 kusů vepřových ledvinek
1 šálek vína šao-sing na naložení ledvinek
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce vína šao-sing
1 lžíce čínského octa
1 lžička červeného oleje
1 lžička cukru
50 g máčených černých hub
půl lžičky wei-su
podle chuti sůl
Vepřové ledvinky rozřízneme po délce na dva díly, vykrájíme žilnatou část a důkladně propereme ve studené tekoucí vodě. Nakrájíme na tenké plátky, vložíme do porcelánové mísy, zalijeme vínem a necháme přes noc proležet.
Pak ledvinky zcedíme, vypereme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Po chvíli je vyjmeme, vložíme do čisté porcelánové mísy a zalijeme sójovou omáčkou, vínem, octem, červeným olejem, cukrem, wei-su a osolíme. Promícháme s rozsekanými máčenými černými houbami a necháme asi 6 hodin marinovat. Po této době se ledvinky ozdobené sekanou petrželovou natí mohou podávat.
sobota 9. února 2008
Vepřové ledvinky marinované
Rubriky: Předkrmy, Vepřové, Vnitřnosti
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat