středa 9. září 2009

Vepřové Kung-Pao


400 g vepřové kýty
1 vejce
l lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce oleje
100 g loupaných pražených arašídů
8 chilli papriček
Záliv:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vína šao-sing
půl lžičky wei-su
špetka cukru
trochu vývaru
škrob

Na kostičky nakrájenou vepřovou kýtu promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme 15 minut odležet.
Zatím si připravíme tmavý záliv, arašídy a chilli papričky. Maso vložíme do rozpáleného oleje, rychle orestujeme, přidáme pražené loupané arašídy, chilli papričky, promícháme a zalijeme tmavým zálivem. Udržujeme stále velmi prudký oheň, který nám pomáhá vytvořit zlatohnědou barvu.
Správně upravené kung-pao má poměrně malý obsah šťávy, oddělující se od tuku.

Žádné komentáře: