200 g plátků kapra
1 bílek
1 lžíce máčeného škrobu
sůl
olej na smažení
1 cibule
100 g zeleného hrášku
1 lžička karí koření
trochu vývaru
1 lžíce vína šao-sing
2 lžíce sádla
půl lžičky wei-su
sůl
máčený škrob k zahuštění
Vykostěného a kůže zbaveného kapra nakrájíme na plátky a promísíme z bílkem, škrobem a solí. Na mírném ohni osmažíme jen do světlé barvy a odstavíme.
Do rozpáleného sádla vložíme kostičky cibule a zelený hrášek. Po zpěnění přidáme karí koření, zalijeme vývarem, ochutíme vínem, wei-su a solí. Dobře promícháme a přidáme plátky kapra. Krátce podusíme a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.
středa 18. února 2009
Kapr s karí kořením
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
3 komentáře:
Hej,hej. To víno sa ku kaprovi jednoznačne hodí.
Karí koření v čínské kuchyni? To snad ne!
t.cejka(z)gmail.com
Směsi koření, kterým se říká Kari (Curry) je hodně druhů a některé se používají také v čínské kuchyni.
Okomentovat