400 g svíčkové
1 vejce
1 lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce oleje
1 pórek
1 malá cibule
20 g zázvoru
trochu vývaru
1 lžíce vína šao-sing
půl lžičky weisu
Odblaněné maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem, solí a necháme 20 minut marinovat. Poté maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme na nudličky krájený pórek, cibuli a máčený zázvor. Chvíli restujeme, pak zalijeme mírně vývarem, ochutíme vínem, wei-su a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotový pokrm pokapeme olejem.
neděle 14. prosince 2008
Zázvorové maso
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat