úterý 2. prosince 2008

Kapr se sladkokyselou omáčkou


150 g kapra
olej na smažení
1 lžíce máčeného škrobu
sůl

Sladkokyselá omáčka
1 lžíce oleje
stroužek česneku
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce octa
drobně nakrájená cibule
1 lžíce cukru
naběračka vývaru
půl lžičky wei-su
sůl
špetka zázvoru
máčený škrob k zahuštění
1 lžíce kečupu


Do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek, máčený zázvor krájený na tenké nudličky, ocet, sójovou omáčku, cukr, víno, sůl, zalijeme vývarem a povaříme. Zahustíme máčeným škrobem a kečupem a necháme omáčku ve vodní lázni povařit asi 30 minut.

Opranou porci kapra prořízneme několika příčnými řezy až ke kosti. Mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a obalíme v máčeném škrobu. Ve větší dávce oleje vysmažíme dozlatova. Hotovou porci kapra položíme na talíř a lopatkou zmáčkneme, až se usmažený kapr prolomí.

Horkou sladkokyselou omáčkou rybu přelijeme.

Žádné komentáře: