pondělí 1. prosince 2008

Plátky kapra Liu


200 g kapra
1 bílek
1 lžíce máčeného škrobu
3 lžíce oleje
1 pórek
4 stroužky česneku
půl šálku vývaru
1 lžíce vína šao-sing
sůl
půl lžičky wei-su
máčený škrob k zahuštění
několik kapek oleje


Kapra po délce rozpůlíme, vykostíme, stáhneme kůži a nakrájíme na tenké plátky, které promícháme s bílkem, škrobem a solí. V mírně rozpáleném oleji smažíme do světlé barvy. Vybereme sítem a necháme odkapat. Na čisté pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme na plátky krájený pórek, plátky česneku a zalijeme vývarem. Ochutíme vínem, solí, wei-su, promícháme, přidáme připravené plátky kapra a pomalu podusíme. Zahustíme máčeným škrobem a zakápneme horkým olejem.

Žádné komentáře: