Černá vejce zbavíme jílového obalu, oloupeme a očistíme. Rozkrájená na osminky rozložíme vějířovitě na porcelánovou mísu, posypeme strouhaným zázvorem, pokapeme čínským octem a vínem. Ozdobíme snítkou petrželové natě a proužkem červené kapie.
sobota 9. února 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
4 komentáře:
Černá vejce mám moc rád,ale prý se u nás už nesmí prodávat. Je to pravda?
Dneska jsme si je objednali v čínské restauraci v Brně na Lidické. Zajímavé...
Ad rachad: Asi proto, ze kachni vejce nijak tepelne neupravena jsou castym zdrojem salmonelozy...
Černá vejce se prodávat smějí, ovšem u nás musí být vyrobena pouze ze slepičích vajec. Je to z toho důvodu, že kachní vejce jsou u nás jako potravina zakázaná z důvodu většího rizika přenosu salmonelozy.
Okomentovat