sobota 9. února 2008

Černá vejce SUN-CHUA-TAN


Černá vejce zbavíme jílového obalu, oloupeme a očistíme. Rozkrájená na osminky rozložíme vějířovitě na porcelánovou mísu, posypeme strouhaným zázvorem, pokapeme čínským octem a vínem. Ozdobíme snítkou petrželové natě a proužkem červené kapie.

4 komentáře:

rachad řekl(a)...

Černá vejce mám moc rád,ale prý se u nás už nesmí prodávat. Je to pravda?

Lukas řekl(a)...

Dneska jsme si je objednali v čínské restauraci v Brně na Lidické. Zajímavé...

Anonymní řekl(a)...

Ad rachad: Asi proto, ze kachni vejce nijak tepelne neupravena jsou castym zdrojem salmonelozy...

Anonymní řekl(a)...

Černá vejce se prodávat smějí, ovšem u nás musí být vyrobena pouze ze slepičích vajec. Je to z toho důvodu, že kachní vejce jsou u nás jako potravina zakázaná z důvodu většího rizika přenosu salmonelozy.