200 g chřestu
150 g pórku
50 g máčených černých hub
1 velké jablko
1 lžička citrónové šťávy na pokapání jablka
Záliv:
3 lžíce vína šao-sing
1 lžička červeného oleje
1 lžička cukru
sůl
1 lžička citrónové šťávy
špetka wei-su
Konzervovaný nebo vařený a vychladlý chřest nakrájíme na malé špalíčky a vložíme do mísy. Ve slané vodě povaříme na drobnější kousky krájený pórek, který také necháme vychladnout. Zatím si připravíme z oloupaného a jader zbaveného jablka malé kostičky, které pokapeme citrónem. Máčené černé houby rozkrájíme na drobno a s chřestem, pórkem a jablkem dobře promícháme. Zalijeme zálivem a necháme asi 3 hodiny odležet.
sobota 9. února 2008
Chřestový salát
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat