400 g svíčkové
Záliv: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 stroužek česneku, 1 drobně rozkrájená cibule, půl lžičky wei-su, špetka pepře a mletého zázvoru, 1 lžička cukru, sůl a tolik vývaru, aby bylo maso potopeno.
Trochu škrobu na zahuštění a na ozdobení rajčata, kapii nebo nakládanou zeleninu
Odblaněnou očištěnou svíčkovou (lze nahradit pěkným kouskem zadního hovězího masa) rozkrojíme po délce a vložíme do vroucího zálivu, ve kterém maso zvolna do měkka uvaříme.
Záliv si připravíme z vývaru, sójové omáčky, vína, wei-su, krájené cibule, pepře, cukru, zázvoru, česneku a podle chuti osolíme. Uvařené maso vyjmeme, necháme odkapat a vychladnout. Záliv mírně zahustíme máčeným škrobem a přecedíme. Maso krájíme na slabší plátky, úhledně upravíme na míse a přelijeme vychladlým zcezeným zálivem. Ozdobíme kapií, rajčaty nebo nakládanou zeleninou. Záliv, který jsme nespotřebovali, lze použít k dochucení jiných pokrmů.
sobota 9. února 2008
Svíčková PEKING
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat