400 g vepřové kýty
3 lžíce sádla
1 lžíce máčeného škrobu
100 g rybízového kompotu
1 hlávkový salát
1 lžíce vína šao-sing
1 hvězdička badyánu
špetka wei-su
sůl
Na plátky krájenou vepřovou kýtu zastříkneme vínem, osolíme a promícháme s máčeným škrobem. Necháme v chladnu 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do malé dávky rozpáleného sádla a prudce restujeme. Po chvilce přidáme hvězdičku badyánu a zalijeme šťávou z rybízového kompotu, do které jsme vmíchali 2 lžíce vývaru, lžíci vína, špetku soli, wei-su a lžičku máčeného škrobu. Dobře promícháme a krátce dusíme. Před podáváním odstraníme hvězdičku badyánu.
Hotový pokrm ozdobíme na povrchu rybízovým kompotem a obložíme jemně krájenými nudličkami hlávkového salátu.
středa 23. září 2009
Vepřová kýta s rybízem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
2 komentáře:
fuj takovej hnus takovou sracku bych nikdy nestrcil do huby.fujjjj
Dobrý den.
Zaujala mě, Vaše internetová stránka. Před časem jsme založili a-tlupa.blogspot.com. Je to obdoba Autorského klubu na klub.blog.cz. Klub pro všechny autorské blogery, kteří se věnují originálnímu těmatu nebo mají úctyhodné názory na svět. Pokud byste měl zájem patřit do naší autorské komunity, rádi Vás tam uvítáme.
Klub se všemi jeho projekty je teprve v plenkách, zatím bez anglického překladu, ale věříme, že jakmile se naše komunita rozroste budeme mít světu co ukázat.
Jdete do toho s námi?
Okomentovat